Seleccioni el seu idioma

Logotipo ADL con enlace a la página de inicio

L'Agència de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Santa Pola ha sigut acreditada per l'Agència Nacional Espanyola com a entitat d'acolliment, d'enviament i coordinadora de projectes del Voluntariat Juvenil en el marc del Programa Erasmus+ (SVE).

Que és el Servei de Voluntariat Europeu?

El Servei Voluntari Europeu és una experiència d'aprenentatge en l'àmbit de l'educació no formal, en la qual els/les voluntaris/as milloren o adquireixen competències per al seu desenvolupament personal, educatiu i professional, així com per a la seua integració social.

Ser voluntari consisteix a col·laborar en un projecte social que pot tractar diferents temes, com a joventut, medi ambient, cultura, persones amb diversitat funcional, persones majors, inclusió social, drets humans, esport, cultura o minories ètniques, entre uns altres.

A qui va dirigit el SVE?

El SVE va dirigit als joves entre 17 i 30 anys residents en qualsevol país de la Unió Europea, independentment del nivell d'estudis que tinguen, el treball dels quals consisteix en una activitat no remunerada i sense ànim de lucre, a temps complet durant un període limitat.

Quin característiques té el SVE?

Existeixen dos tipus de SVE: els de curta durada de 2 setmanes a 2 mesos i, llarga durada de 2 fins als 12 mesos. El voluntariat no és remunerat, però el SVE proporciona: allotjament, menjar, transport local, segur i diners de butxaca, per a cobrir les necessitats.

Ser voluntari implica créixer en valors com la solidaritat i el compromís amb els altres, tenen l'oportunitat de participar activament en la societat i contribuir al desenvolupament de comunitats locals. A més, molts projectes lluiten per a combatre la desigualtat social i fomentar la inclusió de les persones amb menys oportunitats, amb la qual cosa el seu paper pot ser més rellevant encara.

Al final la persona voluntària, a través de la relació amb la comunitat local, coneixerà un nou idioma, un nou país, una nova cultura,... És una experiència molt completa gràcies a la qual podrà millorar les seues habilitats personals i professionals, guanyar en autonomia i independència.

En acabar el Servei Voluntari Europeu, el participant rebrà l'acreditació de les competències i habilitats adquirides durant aquesta experiència mitjançant el Youthpass (finestra nova).

Raons per a realitzar un SVE

  • Descobrir un nou país
  • Conèixer a noves persones
  • Aprendre una altra llengua
  • Millorar les teues habilitats professionals
  • Ajudar a otr@s
  • Descobrir-te a tu mateix/a

Les persones interessades a realitzar un SVE, podran trobar informació sobre les organitzacions acreditades i sobre els projectes disponibles en la base de dades del Servei Voluntari Europeu: http://europa.eu/youth/volunteering/evs-organisation_en (enllaç extern) i, en cas de necessitar més informació, contactar amb l'Agència de Desenvolupament Local a través del següent formulari

Descarregar Infokit - SVE (PDF, 1,86MB) (finestra nova)