Serveis

Europa UE

Placiutat agenda2030

Acces Novetat

Proveïdors

Ofertes de voluntariat:

2020 - "Cre-Acting Yourself" Constanza - Rumania (del 01 juny al 30 setembre de 2020) 

2020 - "Volunteering youth project in Jönköping" Suècia (del 01 setembre de 2020 al 01 setembre 2021)

L'Agència de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Santa Pola ha sigut acreditada per l'Agència Nacional Espanyola com a entitat d'acolliment, d'enviament i coordinadora de projectes del Voluntariat Juvenil en el marc del Programa Erasmus+ (SVE).

Que és el Servei de Voluntariat Europeu?

El Servei Voluntari Europeu és una experiència d'aprenentatge en l'àmbit de l'educació no formal, en la qual els/les voluntaris/as milloren o adquireixen competències per al seu desenvolupament personal, educatiu i professional, així com per a la seua integració social.

Ser voluntari consisteix a col·laborar en un projecte social que pot tractar diferents temes, com a joventut, medi ambient, cultura, persones amb diversitat funcional, persones majors, inclusió social, drets humans, esport, cultura o minories ètniques, entre uns altres.

A qui va dirigit el SVE?

El SVE va dirigit als joves entre 17 i 30 anys residents en qualsevol país de la Unió Europea, independentment del nivell d'estudis que tinguen, el treball dels quals consisteix en una activitat no remunerada i sense ànim de lucre, a temps complet durant un període limitat.

Quin característiques té el SVE?

Existeixen dos tipus de SVE: els de curta durada de 2 setmanes a 2 mesos i, llarga durada de 2 fins als 12 mesos. El voluntariat no és remunerat, però el SVE proporciona: allotjament, menjar, transport local, segur i diners de butxaca, per a cobrir les necessitats.

Ser voluntari implica créixer en valors com la solidaritat i el compromís amb els altres, tenen l'oportunitat de participar activament en la societat i contribuir al desenvolupament de comunitats locals. A més, molts projectes lluiten per a combatre la desigualtat social i fomentar la inclusió de les persones amb menys oportunitats, amb la qual cosa el seu paper pot ser més rellevant encara.

Al final la persona voluntària, a través de la relació amb la comunitat local, coneixerà un nou idioma, un nou país, una nova cultura,... És una experiència molt completa gràcies a la qual podrà millorar les seues habilitats personals i professionals, guanyar en autonomia i independència.

En acabar el Servei Voluntari Europeu, el participant rebrà l'acreditació de les competències i habilitats adquirides durant aquesta experiència mitjançant el Youthpass.

Raons per a realitzar un SVE

  • Descobrir un nou país
  • Conèixer a noves persones
  • Aprendre una altra llengua
  • Millorar les teues habilitats professionals
  • Ajudar a otr@s
  • Descobrir-te a tu mateix/a

Les persones interessades a realitzar un SVE, podran trobar informació sobre les organitzacions acreditades i sobre els projectes disponibles en la base de dades del Servei Voluntari Europeu: http://europa.eu/youth/volunteering/evs-organisation_en i, en cas de necessitar més informació, contactar amb l'Agència de Desenvolupament Local a través del següent formulari

Infokit - SVE

 

ADL Santa Pola
C/Astilleros, 4. 03130
Santa Pola (Alacant)
Tlf: 96 541 71 36
Fax: 96 669 60 39

Seguix-nos també en

Facebook ico Twitter ico Youtube ico Flickr ico Rss ico

Scroll to top