Seleccioni el seu idioma

Logotipo ADL con enlace a la página de inicio

El projecte SOLIDA cerca la creació de xarxes de ciutats a través de 8 intercanvis temàtics, que versaran sobre com fomentar una major inclusió i una major participació dels immigrants de la societat civil de les ciutats europees.

L'ajuntament de Santa Pola ha dut a terme un projecte europeu concedit per la Comissió Europea, denominat “SOLIDA: Network of municipalities for promotion of immigrants democratic participation” dins del programa Europa amb els Ciutadans, liderat per un municipi d'Itàlia (Gioiosa Ionica). Aquest projecte ha sigut impulsat per la Regidoria d'Igualtat, Participació i Serveis a la Ciutadania, a càrrec de Sr. Samuel Ortiz Pérez, juntament amb l'Agència de Desenvolupament local de Santa Pola.

L'organització líder és italiana i el consorci està format per un total de 7 països: Itàlia, Eslovènia, Portugal, Grècia, Croàcia, Espanya i Malta.

El projecte SOLIDA cerca la creació de xarxes de ciutats a través de 8 intercanvis temàtics, que versaran sobre com fomentar una major inclusió i una major participació dels immigrants de la societat civil de les ciutats europees.

En el cas de Santa Pola, es té previst crear un grup de treball format per joves i immigrants que voluntàriament vulguen participar en els diferents intercanvis internacions i en les diferents activitats que es facen a nivell local.

Els intercanvis internacionals seran aprofitats per a conéixer les experiències d'altres països en la temàtica, crear espais de debat in situ entre els diferents participants, etc. Les activitats locals seran l'organització d'un intercanvi internacional a Santa Pola, la sensibilització de la població local cap a aquesta temàtica i la realització d'activitats que fomenten la participació de la comunitat d'immigrants.

Descarregar taula Esdeveniments-ÉS (PDF, 82KB) (finestra nova)

Descarregar taula Esdeveniments-EN (PDF, 85KB) (finestra nova)

Descarregar publicacions. E-Publication (PDF, 2,77MB) (finestra nova)

Descarregar tanque Projecte Europeu SOLIDA (PDF, 8,79MB) (finestra nova)

Web: https://solidapro.eu/ (finestra nova)

Facebook: https://www.facebook.com/solida.project/ (finestra nova)


Santa Pola es presenta davant la resta de participants en Gioiosa Ionica, al sud d'Itàlia, en la primera trobada del projecte “Solida per a la promoció de la participació democràtica de la població migrant”, octubre de 2017.

Per a aquesta primera trobada, Santa Pola ha desplaçat a Mª Carmen González, Responsable de Planificació i Qualitat de l'Agència de Desenvolupament Local, a Gema Mollá, Tècnic Legal de Serveis Socials i a la veïna de Santa Pola Claudia Tafur, participant immigrant del Perú en el projecte de Santa Pola.

Descarregar SOLIDA - First meeting (PDF, 515KB) (finestra nova)


Santa Pola ha participat en la segona trobada del projecte europeu “SOLIDA: Network of municipalities for promotion of immigrants’s democratic participation”, englobat dins del programa “Europe for Citizens” de la Unió Europea. El tema d'aquesta segona cita ha sigut el voluntariat i la participació de les persones migrants en organitzacions no governamentals.

A la trobada, que ha tingut lloc en Erdut (Croàcia) entre els dies 12 i 14 de desembre, han assistit una estudiant de Treball Social que realitza pràctiques en Creu Roja i la responsable de premsa de l'Ajuntament. Les dues joves han pogut compartir durant la seua estada algunes de les experiències de voluntariat i participació ciutadana de la població migrant que es desenvolupen en el nostre municipi, a més de poder intercanviar opinions amb la resta de participants.

Descarregar agenda Erdut (PDF, 694KB) (finestra nova)


Santa Pola ha participat en la tercera trobada del projecte europeu "SOLGUDA: Network of municipalities for promotion of immigrants' democratic participation" del programa Europe for Citizens de la Unió Europea. El tema d'aquesta tercera cita ha sigut la introducció de programes i polítiques, posant l'accent en les polítiques d'integració de Portugal, així com es va presentar l'esborrany per als estatuts de la xarxa Networking SOLIDA..

La trobada a tingut lloc en Lousada (Portugal) tendint lloc del 13 al 16 de febrer, estant presentada la delegació de Santa Pola per Begoña Igual Bonmatí de la Regidoria d'Igualtat, Participació i Serveis a la Ciutadania de l'Ajuntament de Santa Pola i José Antón Lafuente, voluntari i participant actiu del projecte SOLIDA.

Descarregar agenda Lousada (PDF, 661KB) (finestra nova)


La quarta trobada del projecte "SOLIDA: Network of municipalities for promotion of immigrants' democratic participation" del programa Europe for Citizens de la Unió Europea ha tingut lloc a SANTA POLA. El tema d'aquesta quarta cita han sigut el paper dels organismes consultius en l'acolliment dels immigrants, fent una presentació del Servei PANGEA (Oficina d'atenció a les persones migrants) i el treball dels agents socials, sanitaris i de seguretat davant l'arribada de pasteres a la Costa, duent-se a terme un simulacre-recreació en el Port de Santa Pola.

La trobada ha tingut lloc del 13 al 16 de març, duent-se a terme per tot l'equip involucrat en aquest: Ajuntament de Santa Pola a través de la Regidoria d'Igualtat, Participació i Serveis a la Ciutadania, Agència de Desenvolupament Local, DSG, Guardía Civil, Creu Roja, Policia Local, etc.

Descarregar agenda Santa Pola (PDF,  83KB) (finestra nova)


Santa Pola ha participat en la cinquena trobada del projecte europeu "SOLIDA: Network of municipalities for promotion of immigrants' democratic participation" del programa Europe for Citizens de la Unió Europea. El tema d'aquesta cinquena cita ha sigut la presentació de la situació de migrants a Malta i els acords per al desenvolupament de l'última versió dels estatuts del networking de SOLIDA.

La trobada a tingut lloc en Birgu (Malta) tendint lloc del 10 al 14 d'abril, estant presentada la delegació de Santa Pola per Francisco Carbonell García, Regidor de Protecció Civil, Atenció Ciutadana i Hisenda, Luis Miguel Viso León, Oficial de la Policia Local i Coordinador de Protecció Civil i Luisa Manzano García, administrativa comptable de Creu Roja de Santa Pola i participant activa del projecte SOLIDA.

Descarregar agenda Birgu (PDF, 749KB) (finestra nova)


Santa Pola ha participat en la sisena trobada del projecte europeu "SOLIDA: Network of municipalities for promotion of immigrants' democratic participation" del programa Europe for Citizens de la Unió Europea. El tema d'aquesta sisena cita ha sigut la política en matèria de refugiats de la ciutat de Salònica, posant l'accent en les accions educatives encaminades a aconseguir una major integració en l'àmbit local; així com la presentació del programa REACT, una iniciativa destinada a fomentar l'aprenentatge online dels refugiats.

Descarregar agenda Sálonica (PDF, 154KB) (finestra nova)


La setena trobada del projecte "SOLIDA: Network of municipalities for promotion of immigrants' democratic participation" va comptar amb la presència de Santa Pola. L'esdeveniment s'ha centrat en la creació de xarxes de socis i l'anàlisi de l'estat de les polítiques i estratègies que s'implementaran una vegada que es concloga el projecte. De la mateixa manera, el municipi crearà un grup de treball intern compost per representants de la Corporació Local, el Centre Social Novo Mesto, i l'Associació per al Desenvolupament del Treball Voluntari Novo Mesto.

La trobada es va celebrar en la localitat eslovena de Novo Mesto entre l'els dies 3 i 5 d'octubre, i al mateix van assistir, com a representants de la Corporació Municipal, Concepción Orts Bonet i Josefa Maciá Ibarra, tècniques municipals de l'Agència de Desenvolupament Local.

Descarregar agenda Novo Mesto (PDF, 142KB) (finestra nova)


La primera Assemblea General del projecte SOLIDA va tindre lloc en la localitat italiana Gioiosa Ionica, el lloc en el qual va arrancar el projecte "SOLIDA: Network of municipalities for promotion of inmigrant's democratic participation" a l'octubre del 2017. En aquesta reunió, l'última després dels set intercanvis temàtics realitzats fins hui entre els diferents integrants del consorci, es va formalitzar el registre de l'Associació Solguda, i es va procedir al nomenament de Do Salvatore Fuda, alcalde del municipi líder del projecte (Gioiosa Ionica), com a president de l'associació recentment constituïda. D'altra banda, també es van abordar qüestions com el nomenament del vicepresident (John Boxall, alcalde de Birgu), l'elecció del logo corporatiu, els canals de comunicació (pàgina web, facebook), l'ampliació de la xarxa amb nous membres, el pla de treball per al 2019, el pressupost per a l'any pròxim o el lloc de reunió de la pròxima Assemblea General. Finalment, es va programar una conferència davant els mitjans en la qual els membres del projecte van explicar la seua experiència, van detallar els resultats a nivell local, així com els motius per a formar part de l'Associació.

Per part seua, en representació de la Corporació Municipal de Santa Pola van assistir Francisco Carbonell García, Regidor de Protecció Civil, Atenció al Ciutadà i Finances; Luis Miguel Viso León, Coordinador de Protecció Civil; Vicente Mira Senent, Auditor de l'Ajuntament de Santa Pola i José Manuel Ávila Navarro, voluntari de Creu Roja Santa Pola.

Descarregar agenda Gioiosa Ionica (PDF, 156KB) (finestra nova)