Serveis

Europa UE

Placiutat agenda2030

Acces Novetat

Proveïdors

El municipi de SANTA POLA forma part del Projecte "Health&GreenSpace", Salut&EspacioVerde, pertanyent a la Xarxa de Programes d'Acció URBACT, que promociona i finança el Fons de Desenvolupament Regional Europeu i el Programa URBACT.

URBACT ajuda a les ciutats a desenvolupar solucions pràctiques innovadores i sostenibles que integren els aspectes econòmics, socials i mediambientals de l'àmbit urbà.

Com a resposta als diversos riscos per a la salut relacionats amb la ràpida urbanització i la densificació de les ciutats, el projecte “Salut i Espais Verds” – “Health&Greenspace” promou la capacitat de resposta de millora de la salut a través de la planificació i gestió de la infraestructura verda amb l'objectiu general de brindar beneficis de salut i benestar als ciutadans de les ciutats participants.

El projecte se centra en els beneficis dels espais verds urbans sobre la salut física i mental, i el seu paper en la millora de la salut social, la qualitat de l'aire i la reducció de l'estrés per calor a les ciutats.

Les accions dirigides per la xarxa estan orientades tant a canvis físics en el medi ambient urbà com a la promoció d'activitats socials en les àrees verdes.

El projecte “Salut i Espais Verds” – “Health&Greenspace” es durà a terme en dues fases, consistint en la primera en una anàlisi temàtica del conjunt de Santa Pola, en el qual comptarà amb un pla d'acció integrat i participatiu, juntament amb un total de 9 ciutats europees: Budapest (Hongria), Messina (Itàlia), Suceava (Romania), Tartu (Estònia), Poznan (Polònia), Espoo (Finlàndia), Limerik City and Country Council (Irlanda), Santa Pola (Espanya) i Breda (Països Baixos).

 

Seguiment del projecte:

Santa Pola triada entre un dels 23 projectess Urbact III aprobats.

Inici en Espoo del projecte Health&Greenspace:

Periòdic de Santa Pola 02/08/2019

Noticia de premsa

 

Del 23 al 27 de Setembre de 2019 va tindre lloc a la ciutat de Espoo (Finlàndia) la primera reunió del projecte "Health&GreenSpaces" on Santa Pola juntament amb les 8 ciutats Europees van donar el tret d'eixida a aquest projecte.

Aquest projecte té una primera fase de duració de 6 mesos, en la qual es pretén realitzar una anàlisi temàtica del conjunt de Santa Pola quant als diversos riscos per a la salut dels ciutadans relacionats amb la ràpida urbanització i la densificació.

Durant aquesta primera visita es va realitzar una presentació general del projecte; objectius, dificultats a superar, anàlisis de la situació, etc. alhora que cadascun dels socis, incloent Santa Pola, van realitzar les seues pròpies presentacions.

Presentació general del projecte

Presentació Santa Pola

En aquesta primera trobada, l'Ajuntament de Santa Pola, va enviar a una delegació composta per Sonia Fluxá (Tècnica al mig Ambient i responsable del projecte) i Carles Arques Aliaga (Assessor de projectes Europeus de Crea 360).


El 18 d'Octubre de 2019 es van reunir per primera vegada més de 20 persones en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Santa Pola a fi d'informar-los i presentar-los el projecte Health&GreenSpaces. Totes ells, són personal tècnic municipal pertanyent a diferents àrees municipals amb informació important a tindre en quanta en aquest projecte; turisme, medi ambient, infraestructures, cultura, etc

Durant la sessió es va realitzar una presentació general sobre el projecte i es va realitzar un dinàmica grupal per a la recollida d'informació de vital importància per a aquest.

 


Durant els dies 22 i 23 d'Octubre de 2019, Santa Pola va rebre la visita de l'Expert Europeu i els líders del projecte "Budapest". En aquesta visita, es van realitzar visites als diferents espais verds amb els quals compta Santa Pola (platges, cap, serra, salines, etc) a fi de conéixer i presentar-los les múltiples possibilitats quant a crear connectivitat entre ells i foment d'activitats a l'aire lliure.

 Agenda e Infopack

 

 

ADL Santa Pola
C/Astilleros, 4. 03130
Santa Pola (Alacant)
Tlf: 96 541 71 36
Fax: 96 669 60 39

Seguix-nos també en

Facebook ico Twitter ico Youtube ico Flickr ico Rss ico

Scroll to top