Serveis

Europa UE

Placiutat agenda2030

Acces Novetat

Proveïdors

El Projecte ActiveNGOs és un projecte URBACT III d'intercanvi de bones pràctiques al costat de la ciutat letona de Riga i la ciutat italiana de Siracusa. El projecte està basat en la bona pràctica de l'Ajuntament de Riga en matèria de col·laboració entre l'entitat local i les diferents associacions i entitats sense ànim de lucre de la ciutat, a l'hora de desenvolupar projectes d'interès per a la ciutadania.

La bona pràctica “NGO House” és una iniciativa desenvolupada en els últims anys per la capital letona, enfocada en la cerca de nexes d'unió entre l'administració pública i la ciutadania. En aquest sentit, es treballa en el centre “NGO House” per a connectar l'Ajuntament amb les associacions municipals i la ciutadania en general i perquè cooperin en iniciatives a desenvolupar en el municipi.

 

Santa Pola cooperarà amb totes dues ciutats per a aprendre de les seves experiències, intercanviar bones pràctiques i desenvolupar iniciatives que facilitin la col·laboració entre la ciutadania i l'Ajuntament.

La sol·licitud de participació en aquest projecte és una més dins de l'estratègia de l'Ajuntament de Santa Pola i la seva Agència de desenvolupament local per obtenir finançament i fons europeus que ajudin a millorar les condicions de vida dels seus habitants.

El projecte serà avaluat durant els pròxims mesos i s'espera poder començar, una vegada vingui aprovat el mes d'abril per la Unió Europea. Així, el projecte tindrà una durada inicial de sis mesos després dels quals, la xarxa s'ampliarà a 8 ciutats que cooperaran durant 2 anys.

Seguiment del projecte:

 Santa Pola triada entre 75 ciutats europees per a un projecte europeu URBACT

 URBACT III. El cas de Riga (Letònia)

ACTive NGOs Transferability Study Final

Inici a Riga del projecte ACTIVE NGOs:

Periòdic de Santa Pola 1/6/18 nº 598

Notícia de premsa.


Del 27 al 30 de maig ha tingut lloc a la ciutat del líder europeu la primera reunió del projecte "Active NGOs" a Riga (Letònia) juntament amb Santa Pola i Siracusa.

Aquest projecte en una primera fase té una duració de 6 mesos i pretén que aquestes ciutats aprofundisquen sobre la temàtica de la cooperació públic-privada entre l'Ajuntament, associacions i la ciutadania en general. L'Ajuntament de Santa Pola ha enviat a aquesta primera reunió una delegació estant composta per Mª Carmen González (Servei de Planificació i Qualitat de l'ADL), Antonio López (Coordinador Racó Jove) i Alberto Lorent (Assessor Projectes EU de CREA360).

En aquesta primera visita s'ha pogut conéixer de primera mà per part de la ciutat de Santa Pola i de Siracusa la bona pràctica duta a terme en 2012 per part de Riga en l'obertura de la Casa de les ONGs i premiada pel programa URBACT l'any 2017, en considerar com a bona pràctica l'experiència letona per la seua capacitat de millorar la col·laboració entre l'Ajuntament i les entitats sense ànim de lucre i la ciutadania en general. Així mateix, per part de Santa Pola, es va dur a terme una presentació del treball dut a terme del Pla Ciutat Santapolavant, com a referència a la participació ciutadana duta a terme per a la realització de la primera fase del Pla Estratègic de Santa Pola en el Diagnòstic HDP (Fets, Desafiaments i Projectes).

Schedule and infopack Riga

URBACT General Presentation Santa Pola


Durant els dies 4 i 5 de maig, hem rebut a Santa Pola als nostres socis europeus. La visita l'han conformada la líder del projecte de la ciutat de Riga (Letònia) i l'expert europeu integrat en l'equip de treball, i designat per la Comissió Europea del programa URBACT III per al projecte "Active NGOs". L'objectiu principal d'aquesta visita ha sigut per a descobrir i conéixer de primera mà el treball que s'està duent a terme a nivell local i poder obtindre una visió en profunditat sobre les actuacions que està duent a terme des de l'Ajuntament de Santa Pola amb les diferents parts interessades per a enfortir la cooperació cívica i el compromís amb les associacions locals.

L'equip del projecte va ser acollit per l'Alcaldessa (Yolanda Seva) juntament amb el secretari i diversos regidors implicats en el projecte, i va continuar amb la reunió amb el Regidor líder del projecte (Samuel Ortíz) a través d'una reunió amb els tècnics implicats en aquest. Durant la visita, l'equip de treball va dur a terme un taller d'identificació de les parts interessades de les diferents associacions locals així com es va presentar per part de la Regidoria de Participació Ciutadana els programes i activitats més rellevants que s'estaven duent a terme en els últims anys relacionats amb l'objecte del projecte.

La jornada de treball del dia 4 va finalitzar en l'acte que va tindre lloc a les 20.00 hores en el Centre Cívic per a la presentació del projecte, i la confirmació de formar part del Local Urbact Group, en el qual la totalitat dels assistents van acordar la idoneïtat d'aquest projecte i l'obertura d'aprendre de les bones pràctiques municipals dutes a terme per països Europeus. Aquest acte va estar representat per més de 20 persones (8 membres de la Corporació, 8 representants de diferents associacions (comerç, pesca, socials, cultura, esports, etc.) i ciutadans en general.

La visita de l'equip europeu va acabar en l'Agència de Desenvolupament Local amb la reunió amb la responsable del Servei de Planificació i Qualitat, Mª Carmen González per a conéixer les actuacions dutes a terme en la planificació estratègica de Santa Pola i els seus futurs plans de desenvolupament urbà del municipi a través de la posada en marxa del Pla Ciutat Santapolavant, que l'ADL està coordinant a través de l'Ajuntament de Santa Pola des de l'any passat.

Agenda 4 y 5 Juny


Durant els dies 3 i 4 de setembre ha tingut lloc a Riga l'última reunió de la primera fase del projecte europeu URBACT III denominat Active NGOs. La reunió ha comptat amb la participació de representants de les diferents ciutats sòcies, que són Riga (Letònia), Siracusa (Itàlia), Espoo (Finlàndia), Dubrovnik (Croàcia), Brighton (el Regne Unit) i Santa Pola (Espanya). El present projecte europeu sobre desenvolupament urbà sostenible s'emmarca dins del Pla Ciutat Santapolavant a través de l'Agència de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Santa Pola.

L'objectiu del mateix és cooperar entre les diferents ciutats, intercanviant experiències i idees, i aconseguir definir accions a implementar a Santa Pola que contribuïsquen a generar nous espais urbans per a la ciutadania, una millor col·laboració públic-privada i un major teixit associatiu a Santa Pola.

Active NGOs es basa a més en la participació ciutadana, i és per això que la ciutat de Santa Pola compta amb un fòrum específic que s'encarregarà de col·laborar amb l'Ajuntament durant la fase d'execució del projecte.

La reunió ha servit per a concloure aquesta primera fase que va iniciar a l'abril de 2018, i definir les activitats a realitzar durant els pròxims dos anys de cooperació, que iniciaran a partir de desembre de 2018. A més, s'han pogut visitar "in-situ" bones pràctiques de la capital letona com la seua Casa de les ONGs, que va ser qualificada com a bona pràctica europea l'any 2017, el centre juvenil de la ciutat i la iniciativa "Free Riga" organitzada per l'ONG del mateix nom i que busca la col·laboració amb propietaris de llocs abandonats per a restaurar-los a través de voluntaris i amb una vocació cap a la comunitat.

 Notícia informació

 Agenda e infomació Riga

La segona fase del projecte Xarxa de Transferència Active NGOs, en el marc del programa URBACT III, va ser aprovada durant la reunió del Comité Directiu URBACT el dia 4 de desembre. La carta d'aprovació de URBACT servirà com el document que acredita la participació del municipi de Santa Pola a través de la seua Agència de Desenvolupament Local en aquesta segona fase, després de la sol·licitud realitzada sota la Convocatòria de Propostes de Xarxes de Transferència URBACT, establit per al dia 4 d'octubre del 2018.

Seguint el control d'elegibilitat executat per part del Secretariat URBACT i basant-se en els resultats de l'avaluació realitzada pel Panell d'Avaluació Externa (EAP), el Comité de Monitoratge de URBACT III ha aprovat 23 Xarxes de Transferència. Per a tal fi, el Soci Líder del projecte es compromet amb sis socis del projecte a fi d'accedir als fons necessaris per a finançar el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Les activitats relacionades amb la implementació del projecte han de posar-se en pràctica entre la data oficial d'inici i la de finalització del projecte, sent la duració del mateix de 24 mesos a comptar des del 4 de desembre del 2018 fins al 4 de desembre del 2020.

Certificat d'aprovació participació ADL

Carta de notificació signada

 


El municipi de Santa Pola ha tingut l'honor d'albergar la primera trobada Transnacional sobre "Mapatge, construcció de xarxes i participació comunitària" a Santa Pola durant els dies 26 i 27 de febrer, que va donar el tret d'eixida la segona fase del projecte Active NGOs del programa europeu URBACT III. El projecte, que porta per nom Active NGOs, està basat en la bona pràctica de l'Ajuntament de Riga en matèria de col·laboració entre l'entitat local i les diferents associacions i entitats sense ànim de lucre de la ciutat, a l'hora de desenvolupar projectes d'interés per a la ciutadania.

Per a ampliar la informació... Veure notícia 

Agenda Santa Pola

Infopack Santa Pola

Position paper (EN)

Documento de posición (ES)

Peer Rewiew Santa Pola (EN)

Preparativos Reunión Santa Pola (ES)

ULG Contributions (EN)

Contribuciones ULG (ES)

Presentación Santa Pola

Resultados encuesta de satisfacción


Durant els dies del 29-30 de maig va tindre lloc la segona trobada transnacional a la ciutat de Dubrovnik (Croàcia), a fi de presentar entre els socis del projecte i representants dels diferents grups d'acció local les qüestions relatives a "Espais, Accessibilitat, Programes de Finançament i Sostenibilitat Econòmica". L'obertura d'aquesta trobada va ser duta a terme per l'Alcaldessa de Dubrovnik, Sra. Jelka Tepsic, qui va destacar els reptes dels espais públics de Dubrovnik com l'actiu de major valor de la ciutat. Així mateix, en aquesta segona trobada es va tindre l'oportunitat de conéixer a Daniela Patti, qui va presentar els seus últims estudis sobre les polítiques de suport d'economia-social i la publicació del seu últim llibre.

Durant aquests dos intensos dies es van presentar les experiències dels diferents programes de finançament dels espais que compta de cada municipi participant en el projecte, a més es va visitar el Centre Juvenil de Dubrovnik així com un dels espais més emblemàtics de la ciutat on es pretén fer una important renovació en el Gucetic Summer Vila, espai públic propietat de l'Ajuntament que actualment es troba en ruïnes i que s'està preparant un projecte perquè en un futur puga convertir-se en un lloc d'alt atractiu social per a albergar les necessitats de la ciutadania i es convertisca en centre social i de participació ciutadana de Dubrovnik.

Agenda

Info Pack Dubrovnik (EN)

Position Paper (EN)

Position paper (ES)

Peer Review Dubrovnik (EN)

Peer Review Dubrovnik (ES)

ULG Contributions (EN)

Contribuciones ULG (ES)

Ecosystem Map in Santa Pola- Working Process (EN)

Mapa de l'Ecosistema Santa Pola – Procés de Treball (ES)

Presentació Santa Pola Dubrovnik

Acta dubrovnik (EN)

Acta Dubrovnik (ES)

 


Hui 11 de febrer, s'ha celebrat a l'Ajuntament la primera reunió del Urbact Local Group del Projecte Active NGOs en el qual s'ha presentat les actuacions principals previstes en aquest segona fase, on Ajuntament al costat de la seua Agència de Desenvolupament Local i les diferents Associacions Locals s'uniran per a analitzar la situació actual del teixit associatiu del municipi, les necessitats actuals, la viabilitat de transferir la bona Pràctica de Riga, la seua adaptació, i sobretot els desafiaments que es presenten per a millorar i que siguen més eficients els usos dels espais municipals que s'ofereixen a les associacions no governamentals en el municipi de Santa Pola i Gran Alacant.

En aquesta primera reunió han hagut uns 20 participants de diferents associacions locals, veïns, tècnics municipals de les àrees d'urbanisme, joventut i comerç, així com diferents representants polítics de la Corporació Municipal, entre tots s'ha realitzat un taller en el qual s'han compartit les principals problemàtiques actuals de les associacions, propostes de realització d'un mapping (web SIG), estudi per a refondre associacions i eficiència d'aquestes, suport i col·laboració públic-privada com a eix motor… i un sense fi de propostes que durem a terme i treballarem durant aquests dos anys durant projecte URBACT.

Animem a aquelles associacions que vulguen involucrar-se en aquest, que contacten directament amb l'ADL i us direm com fer-ho. Tan sols enviar un correu a infoeuropaletraadlsantapola.es. 

L'atmosfera de treball i de ganes de participació de hui ha sigut enriquidora i altament positiva.

ULG Convocatòria (EN y ES)

Agenda & Summary of the meeting

 


Ahir dimecres, dia 13 de març de 2019, es va dur a terme una reunió interna del ULG després de la primera trobada transnacional en el municipi de Santa Pola en el projecte Active NGOs URBACT, on es va presentar les primeres valoracions i conclusions d'aquest esdeveniment, posteriorment es va presentar el Pla de Transferència del projecte, documente base i guia el qual es treballarà durant els pròxims 22 mesos..

En breve se realizará una convocatoria a la totalidad del grupo de acción local del proyecto, donde participan representantes de asociaciones, empresarios y ciudadanos en general, en esta sesión se presentará el borrador inicial del programa así como las actuaciones previstas del proyecto para su puesta en marcha.

Agenda Summary of the meeting

 


Divendres passat 17 de maig ens vam reunir amb els representants de les associacions locals que s'estan duent a terme activament en el projecte europeu de "Associacions actives", amb la finalitat de discutir com estan gestionant els llocs i edificis públics perquè les associacions locals hagen tingut Espais comuns per a dur a terme les seues activitats. El resultat d'aquesta obra es presentarà en la pròxima reunió a la ciutat de dubrovnik, i allí tindrem l'oportunitat de conéixer noves formes de col·laboració sobre l'ús d'aquests llocs de diferents ciutats associades en tot el projecte ACTiveNGOs.

També es va publicar la pròxima operació que consistirà a dur a terme una associació "Mapatge" que estarà disponible tant en format digital com imprés. Ens donarà molta informació sobre les actuals associacions actives, així com sobre les iniciatives cíviques disposades a ser conegudes... La Universitat d'Alacant es durà a terme en aquesta activitat.
Al final de la reunió, era clar la necessitat d'arribar a la major quantitat d'associacions locals possible per a aconseguir millors resultats, però també la major participació i difusió de totes les operacions.

Urbact
Punt Nacional Urbact en Espanya
Ajuntament de Santa Pola

Acta 17 maig (EN)

Acta 17 maig (ES)

 


Representants de l'equip de treball de la ciutat de Santa Pola es van reunir el passat 13 de setembre a les 11.00 amb representants del Departament de Geografia Humana de la Universitat d'Alacant i amb Sr. Miguel Jaenicke, expert Ad hoc del programa URBACT, que participa en el projecte Active NGOs per a discutir sobre el programa de treball del mapping i sobre els resultats finals que volem aconseguir.

El mapa final inclourà inclourà les iniciatives ciutadanes i els espais destinats per a aquest ús (contemplats en el transferability study) i que a més es basarà en la Geografia de la percepció per a conéixer la percepció que té la ciutadania sobre aquests espais i l'entorn urbà on es localitzen. Es preveu que la reunió de treball participativa serà el pròxim 18 d'octubre. Un membre del Departament de Geografia Humana de la Universitat d'Alacant, com a membre del ULG de Santa Pola, participarà en la pròxima reunió internacional que tindrà lloc en Siracusa els dies 28, 29 i 30 d'octubre.

Acta 16 setembre (EN)

Acta 16 septiembre (ES)

 

Representants de l'equip de treball de la ciutat de Santa Pola es van reunir el passat 30 de setembre a les 09.30, amb una representació de persones que ocupen la Presidència en alguna de les associacions de Santa Pola que més utilitzen les dependències del Centre Cívic i Social de Santa Pola.

L'objectiu de la reunió, seguint les directrius del projecte Associacions Actives - URBACT III, era la realització d'una dinàmica grupal a fi de generar noves idees entre tots, experts, tècnics municipals, personal polític i usuaris, per a millorar l'ús donat a un dels espais municipals més utilitzats pel teixit associatiu de Santa Pola: El Centre Cívic i Social de Santa Pola.

Acta 30 setembre (EN)

Acta 30 setembre (ES)

 


Tècnics municipals de l'Ajuntament de Santa Pola es van reunir en el Centre Cívic i Social de Santa Pola, el passat 7 d'octubre, per a la presa de decisions conjuntes de cara a organitzar i prepara la convocatòria general a totes les associacions i iniciatives ciutadanes de Santa Pola, dins del programa URBACTIII -projecte Active NGOs.

Acta 07 Octubre (EN)

Acta 07 Octubre (ES)

 


Més de 50 persones pertanyents a associacions de tot àmbit (culturals, animalistes, ambientals, empresaris, veïnals, sanitàries, esportives, etc), personal tècnic municipal, representants de l'equip de govern i experts del Departament de Geografia Humana de la Universitat d'Alacant, van assistir el dia 18 d'octubre a la convocatòria de participació ciutadana per a la realització d'un Mapatge dels Espais Públics Municipals que la gran majoria d'elles comparteixen, analitzant la gestió dels usos dels edificis, els itineraris per a arribar fins ells, accessos, seguretat, transport, etc.

Acta 18 Octubre (EN)

Acta 18 Octubre (ES)

 


El passat 21 d'abril de 2020, es va realitzar el primer ULG en línia del ACTIVe NGOs. En ell van participar les diverses regidores i tècnics municipals implicats en aquest projecte per a marcar la nova manera de poder continuar amb els objectius del projecte, encara estant en confinament. S'estableixen terminis i procediments a seguir per a tindre el Reglament del Centre Cívic i Social de Santa Pola, finalitzat en termini, així com les fases a realitzar per a l'actualització de la base de dades municipal d'Associacions de Santa Pola.

Acta 21 abril (ES)

Acta 21 abril (ES)

 

Reunit part de l'equip municipal tècnic del ACTIve NGos per a realitzar una revisió conjunta de les aportacions al nou Reglament de Funcionament del Centre Cívic i Social de Santa Pola i acordar els pròxims passos a seguir per a validar la nova versió del reglament.

Acta 27 abril (EN)

Acta 27 abril (ES)

 


El dia 18 de maig de 2020 membres del ULG del URBACT Active NGOs es van reunir per a realitzar una última validació del document de Governança del Centre Cívic de Santa Pola, prendre decisions conjuntes sobre com continuar amb el procés d'actualització de la base de dades de les associacions locals, presentar el Mapatge – estudie d'espais municipals realitzat per la Universitat d'Alacant, així com la preparació del Transnacional Meeting en línia que es realitzarà el pròxim 2 de juny.

Acta 18 maig (EN)

Acta 18 maig (ES)

 

Durant el dia 27 de maig personal municipal participant d'aquest projecte URBACT es va reunir amb la finalitat d'analitzar les dificultats trobades durant el procés d'actualització de la base de dades municipal d'associacions i preparar la presentació de Santa Pola durant el Transnational meeting 2 de juny.

Acta 27 maig (EN)

Acta 27 maig (ES)

 

Active NGOs és una Xarxa de Transferència URBACT dedicada a desenvolupar i millorar els models de cooperació entre les ONG’ s i els municipis. Inspirant-nos en les Bones Pràctiques de la Casa de les ONG de Riga, una plataforma per a la participació públic-privada, la xarxa reuneix ciutats de tot arreu d'Europa: Riga (LV), Siracusa (IT), Santa Pola (ÉS), Dubrovnik (HR), Brighton and Hove (UK) i Espoo (FI). Aquest projecte està cofinançat pel FEDER dins del Programa Operacional de URBACT III. 

Més informació.

IMG 20190402 logos

Puedes seguir a ACTive NGOs en...

Facebook ico Twitter ico instagram1

 

Publicació Web Urbact - Resposta de Santa Pola a la situació del Covid19

ACTive NGOs Flyer (ES)

ACTive NGOs Flyer (EN)

Newsletter nº10 (EN)

Newsletter nº9 (EN)

Newsletter nº8 (EN)

Newsletter nº7 (EN)

Newsletter nº6 (EN)

Newsletter nº5 (EN)

Newsletter nº4 (EN)

Newsletter nº3 (EN)

Newsletter nº3 (ES)

Newsletter nº2 (EN)

Newsletter nº2 (ES)

Newsletter nº1 (EN)

Newsletter nº1 (ES)

Transferibility Process

 

ADL Santa Pola
C/Astilleros, 4. 03130
Santa Pola (Alacant)
Tlf: 96 541 71 36
Fax: 96 669 60 39

Seguix-nos també en

Facebook ico Twitter ico Youtube ico Flickr ico Rss ico

Scroll to top