Serveis

Europa UE

Placiutat agenda2030

Acces Novetat

Proveïdors

El municipi de Santa Pola ha tingut l'honor d'albergar la 1ª trobada Transnacional sobre "Mapatge, construcció de xarxes i participació comunitària" a Santa Pola durant els dies 26 i 27 de febrer, que va donar el tret de sortida la segona fase del projecte Activi NGOs del programa europeu URBACT III.

El projecte, que porta per nom Active NGOs, està basat en la bona pràctica de l'Ajuntament de Riga en matèria de col·laboració entre l'entitat local i les diferents associacions i entitats sense ànim de lucre de la ciutat, a l'hora de desenvolupar projectes d'interès per a la ciutadania. 

En aquest sentit, es treballa en el centre "NGO House" amb l'objectiu de connectar a l'Ajuntament amb les associacions municipals i la ciutadania en general, així com per a afavorir la seva cooperació en iniciatives que puguin fructificar en el municipi.

Es va comptar amb una participatición de 48 assistents, de els quals procedents del municipi de Riga (Letònia), Budapest (Hongria), Dubronick (Croàcia), Siracursa (Itàlia), Espoo (Finlandía), Madrid i Santa Pola (Espanya).

La reunió va arrencar el dia 26 amb la presentació de Yolanda Seva, alcaldessa de Santa Pola, qui va posar especial recalcament en la importància de la cooperació públic-cívica, destacant que l'Ajuntament de Santa Pola té un interès especial en aquest projecte, ja que s'espera trobar solucions a la falta d'espais públics per a les associacions, així com una gestió més eficient dels espais locals disponibles del teixit associatiu local.

El dia 27 es va iniciar la segona jornada amb les activitats d'intercanvi i aprenentatge, en les quals els participants van tenir l'ocasió de visitar...

  • Vila Adelaida (1910). Visita guiada per part de Marían Sempere Clement, que ens va introduir a la increïble història i vida de Maribel "La casa donada al municipi com a catalitzador de l'art i la literatura". Aquesta vila és molt especial per a la història de Santa Pola i es convertirà en un lloc referent que serveixi com a centre de recerca, espai per a exposicions, concerts i classes magistrals.
    Actualment es troba en procés d'adequació i restauració per part del T’Avalem Vila de Santa Pola II de l'Agència de Desenvolupament Local.
  • La Senia (Centre Social i de Tercera Edat), situat en el Palmerar, espai obert per a albergar diferents associacions socials i de tercera edat.
  • Racó Jove, al Castell-Fortalesa. Visita guiada per Antonio López Lafuente en la qual es va presentar les principals activitats que s'organitzen per a dinamitzar i oferir una oferta d'oci als joves Santatapoleros; i van ser testimonis de tres exemples excel·lents del compromís de l'Ajuntament amb la comunitat local de Santa Pola.

 

20190703 primerareunionurban

Després de les visites els assistents van participar en la discussió sobre els desafiaments que afronta Santa Pola. D'aquesta manera, es va arribar a la conclusió que malgrat l'existència de locals municipals disponibles, és necessari escometre una anàlisi dels mateixos per a millorar la seva eficiència en l'ús.

Finalment, les enquestes realitzades per a conèixer l'opinió i el grau de satisfacció dels assistents després d'aquesta primera reunió transnacional del projecte europeu, llancen uns resultats altament satisfactoris amb una valoració general del 84,64%, destacant l'organització del mateix amb un 89,43%.

L'Agència de Desenvolupament Local de Santa Pola a través de l'Ajuntament, té previst convocar una reunion a tots els integrants del grup d'acció local del projecte Activi NGOs per a realitzar la presentació dels resultats i propostes d'actuació per als pròxims mesos.

Descarregar notícia traduïda a anglès

ADL Santa Pola
C/Astilleros, 4. 03130
Santa Pola (Alacant)
Tlf: 96 541 71 36
Fax: 96 669 60 39

Seguix-nos també en

Facebook ico Twitter ico Youtube ico Flickr ico Rss ico

Scroll to top