Serveis

Europa UE

Placiutat agenda2030

Acces Novetat

Proveïdors

Una delegació tècnica de l'Ajuntament de Santa Pola viatja a Riga per a iniciar el projecte Europeu "ACTIVE NGOs".

La present setmana, l'Ajuntament de Santa Pola està coneixent de primera mà la bona pràctica de la ciutat de Riga (Letònia), sobre la temàtica de la cooperació públic-privada, entre ajuntaments, associacions i la ciutadania, gràcies al programa europeu de cooperació en matèria de desenvolupament urbà sostenible, URBACT III, gestionat per l'Agència de Desenvolupament Local de la Vila Marinera.

El passat mes d'abril, la Unió Europea anunciava com aprovat el projecte europeu de cooperació “ACTIVE NGOs” (ONGs Actives), en el qual l'Ajuntament de Santa Pola participa com a soci, al costat d'altres dues ciutats europees, Riga (Letònia) i Siracusa (Itàlia). Es tracta d'un projecte que té com a durada sis mesos i que pretén que aquestes ciutats aprofundisquen sobre la temàtica de la cooperació públic-privada, entre Ajuntaments, Associacions i la Ciutadania.

Per a açò, el projecte preveu una sèrie d'activitats, visites d'estudi i reunions de treball que faran que el personal tècnic de la Vila de Santa Pola conega les bones pràctiques de la resta de ciutats. En aquest sentit, l'Ajuntament de Riga, que lidera el present projecte, va ser reconegut per la Unió Europea per la seua bona pràctica “la Casa de les ONGs” i açò ha permès a la ciutat, poder crear la present xarxa de transferència de bones pràctiques.

La iniciativa letona que va nàixer d'un procés participatiu anomenat “Riga ressona – la gent parla!”, és una plataforma de suport a les entitats sense ànim de lucre, de cara a promoure la inclusió social i la processos participatius, així com ajudar a les organitzacions comunitàries i al voluntariat a representar i treballar pels interessos de la ciutadania. En definitiva, la present iniciativa europea que inicia aquesta setmana a Riga en el marc del programa europeu de cooperació en matèria de desenvolupament urbà sostenible, URBACT III, pretén ajudar a les ciutats participants a augmentar el seu coneixement sobre com millorar la col·laboració entre Ajuntament, entitats sense ànim de lucre i ciutadania.

En el cas de Santa Pola aquest Projecte de cooperació denominat ACTIVE NGOs  servirà per a adquirir coneixements ja testats i aprofitar els resultats ja obtinguts per la ciutat de Riga, en la seua ferma voluntat de fomentar la participació ciutadana en el desenvolupament del seu pla estratègic de ciutat “Santapolavant”, i per tant per al desenvolupament de el “Consell de Participació del Pla Ciutat”. La present reunió, suposa la primera d'una seriosa de visites d'estudi i d'intercanvi que ajudaran al fet que totes les ciutats participants aprofundisquen sobre aquesta temàtica i aconseguisquen desenvolupar amb el major èxit, iniciatives similars.

El treball en Xarxa i l'aprofitament de les bones experiències d'altres municipis europeus com és el cas “la Casa de les ONGs” que va ser reconeguda per la Unió Europea per la seua bona pràctica, permetrà millorar el funcionament i els resultats de el “Consell de Participació del Pla Ciutat”, que s'està engegant i que serà decisiu en la implementació definitiva d'aquest primer Pla Estratègic de Santa Pola.

En aquest sentit, dilluns que ve dia 4 de juny a les 20:00 se celebrarà en la Sala Polivalent del Centre Cívic una reunió del projecte URBACT III: “ACTIVE NGOs” (ONGs Actives), així com es constituirà el Local Urbact Group (Grup local Urbact) de Santa Pola, un grup d'acció local vinculat amb el projecte, i per descomptat d'acord amb el Consell de Participació Ciutadana “Santapolavant”.

IMG 20180530 WA0000

ADL Santa Pola
C/Astilleros, 4. 03130
Santa Pola (Alacant)
Tlf: 96 541 71 36
Fax: 96 669 60 39

Seguix-nos també en

Facebook ico Twitter ico Youtube ico Flickr ico Rss ico

Scroll to top