Serveis

Europa UE

Placiutat agenda2030

Acces Novetat

Proveïdors

Santa Pola participarà en un intercanvi juvenil a través del programa Erasmus+ a Eslovènia per a preparar a 6 joves que estiguen interessats a realitzar voluntariat a Europa.

Amb el nom "I want to be a volunteer!" Santa Pola participarà en un projecte d'intercanvi juvenil en el marc del programa Erasmus+ liderat pel Centre Juvenil de Velenje (Eslovènia), un dels centres juvenils més dinàmics d'Europa, consistint un intercanvi de joves que tractarà sobre la importància del voluntariat.

Les persones participants van a debatre sobre el significat de ser voluntari, al mateix temps que van a tenir experiències pràctiques en col·laboració amb entitats locals.  Hauran de tenir entre 17 i 30 anys. L'intercanvi és en la ciutat de Velenje (Eslovènia) des del 4 de juny fins al 13 de juny 2018, en el qual podran participar un total de 6 persones de Santa Pola: 1 líder + 5 participants.

Els costos d'allotjament, menjar i transport durant el projecte seran coberts amb el suport d'ERASMUS +, no estant cobert el segur de viatge i salut que serà obligatori que els participants compten amb el segur.

Els dies 4 i 13 de juny es consideren de viatge, i del 5 al 12 es realitzaran diferents activitats d'educació no formal amb els assistents participants d'altres països.

Les principals tasques dels voluntaris serien:

  • Discutir les necessitats de la societat per al voluntariat (estereotips, discriminació, exclusió social i problemes socials, altres problemes en l'entorn local).
  • Explorar el nostre propi potencial i motivació per a ser persona voluntària: Què pot aportar-te el voluntariat, i el que pot aportar a la teua comunitat.
  • Treball voluntari pràctic durant dos dies en xicotets grups sobre el terreny (en col·laboració amb diferents organitzacions locals).
  • Emplenar el YOUTHPASS  correctament i planificar el nostre futur camí voluntari.

Els objectius del projecte són:

  • Recolzar i difondre la solidaritat a nivell local, nacional i internacional.
  • Reconsiderar el paper del personal voluntari en la comunitat local, nacional i internacional.
  • Familiaritzar-se amb les tasques, responsabilitats i el rol del personal voluntari.
  • Descobrir les possibilitats del voluntariat en l'entorn local i internacional.
  • Apoderament de les persones joves.

Durant l'intercanvi s'usaran mètodes interactius no formals per a realitzar activitats, a més es va a gravar un documental curt sobre el voluntariat local juvenil, l'impacte del voluntariat internacional a nivell local i la importància de tots dos.

D'acord amb l'objectiu del projecte, per a l'Intercanvi de joves, el principal grup objectiu del projecte seran els joves amb menys oportunitats (amb problemes econòmics o socials i joves que no hagen participat en altres projectes Erasmus +), persones voluntàries d'organitzacions d'enviament i altres joves motivats.

Per a més informació consultar els infoProjectes en Execució de l'Agència de Desenvolupament Local, on es troba els terminis per a presentar la sol·licitud, documentació a presentar, informació general de l'intercanvi i les bases de selecció dels participants.

ADL Santa Pola
C/Astilleros, 4. 03130
Santa Pola (Alacant)
Tlf: 96 541 71 36
Fax: 96 669 60 39

Seguix-nos també en

Facebook ico Twitter ico Youtube ico Flickr ico Rss ico

Scroll to top