Serveis

Europa UE

Placiutat agenda2030

Acces Novetat

Proveïdors

L'Ajuntament de Santa Pola és una de les dotze ciutats espanyoles que han passat a formar part de les xarxes de transferència de bones pràctiques del programa europeu per al desenvolupament urbà sostenible URBACT III.

Es tracta d'un programa de gran impacte en el qual la clau és aprendre de les ciutats que estan aconseguint solucions i adaptar-ho als nostres municipis per a fomentar el Desenvolupament Urbà Sostenible d'est.

Entre les ciutats espanyoles estan: Pamplona, Vilanova i la Geltru, la Corunya, Vilafranca del Penedès, Barcelona, Santa Pola, Baena; a més de les cinc ciutats espanyoles amb l'esment de Good Practices URBACT que lideraran xarxes TN: L'Hospitalet de Llobregat, Viladecans, Badalona, Gijón i Santiago de Cospostela.

El programa URBACT és un dels programes estavella dins de la política de cohesió de la Unió Europea i té com a objectiu fomentar i promoure el desenvolupament urbà sostenible i la innovació en les ciutats europees. El programa URBACT porta funcionant des de l'any 2000 i és un programa que pretén aglutinar tot el coneixement i les bones pràctiques que existeixen en matèria de desenvolupament urbà sostenible, i difondre-les i posar-les en pràctica a través del treball en xarxa, la participació ciutadana i la planificació estratègica.

Per al període 2014-2020 el programa URBACT va per la seua tercera edició (URBACT III) i a més de la convocatòria clàssica de plans d'acció, ha llançat altres convocatòries com la referent a l'intercanvi de bones pràctiques (Transfer Networks). A aqueixa convocatòria és a la qual es va presentar l'Ajuntament de Santa Pola a través de la seua Agència de Desenvolupament Local, a principis de l'any 2018 al costat de les ciutats de Riga (Letònia) i Siracusa (Itàlia).

Concretament, Santa Pola, participarà en la xarxa ACTIVE NGOs liderada per la bona pràctica de Riga. En aquest sentit, la capital letona compta amb una bona pràctica que va ser reconeguda com a tal pel programa URBACT l'any 2017. Es tracta de la iniciativa NGO HOUSE ( http://urbact.eu/ngo-house ). Aquesta iniciativa és una plataforma de cooperació entre les entitats sense ànim de lucre i la ciutat. La iniciativa va nàixer l'any 2013 amb l'objectiu d'ajudar a la capital letona a implementar el seu programa d'integració de la societat civil 2012-2017, augmentant la involucración de la ciutadania i de les associacions i entitats sense ànim de lucre en els assumptes i activitats de la ciutat. D'aquesta manera va nàixer NGO House com a espai on les associacions i la ciutadania poden rebre formació, organitzar activitats, reunir-se, rebre suport tècnic i administratiu, però sobretot com a punt de trobada i reunió entre la ciutadania i l'Ajuntament.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Santa Pola i la seua Agència de Desenvolupament Local en relació amb el Pla Estratègic de la Ciutat Santapolavant i amb el Consell de Participació Ciutadana que actualment es troba en fase de creació, es va unir a la candidatura de Riga, al costat de la ciutat de Siracusa (Itàlia) per a poder compartir amb ells experiències i aprendre de com estan treballant aquesta temàtica en ambdues ciutats.

El projecte, que va ser aprovat el passat 4 d'abril i explicarà de dues fases. La primera que comença ara i finalitzarà a l'octubre, on es treballaran les bases teòriques i la metodologia a implementar amb el projecte al llarg de 24 mesos i on s'analitzaran els perfils de les ciutats en relació a la problemàtica plantejada. I una segona fase, a partir d'octubre, on s'implementaran accions de transferència de les bones pràctiques, aprenentatge i execució d'accions, i on a més, s'ampliarà la xarxa involucrant a altres 6 ciutats europees més.

El programa URBACT ve finançat pel Fondo Europeu de Desenvolupament Regional i finançarà el 70% de les despeses del projecte.

 

IMG 20180409 WA0025

Seu electrònica


Registro

Cita Previa

Prog. Subvencionats

ADL Santa Pola
C/Astilleros, 4. 03130
Santa Pola (Alacant)
Tlf: 96 541 71 36
Fax: 96 669 60 39

Seguix-nos també en

Facebook ico Twitter ico Youtube ico Flickr ico Rss ico

Scroll to top