Serveis

Europa UE

Placiutat agenda2030

Acces Novetat

Proveïdors

El CIMAR obté el guardó com Centre Bandera Blava i el Club Nàutic com a port esportiu.

La Fundació Europea d'Educació Ambiental ha atorgat a Santa Pola quatre Banderes Blaves per a les seues platges (Alce-Cales de Santiago Bernabeu, Varadero, Cales de l'Est i Tamarit), que s'uneixen als guardons rebuts per a enguany 2013 pel Centre de Recerca Marina (CIMAR) i el Club Nàutic Santa Pola.

Bandera Blava és la iniciativa voluntària més antiga en favor de la sostenibilitat del turisme i del litoral. En la seua trajectòria al llarg de 25 anys, de forma participativa i consensuada a nivell internacional, ha anat perfeccionant els seus mètodes i endurint progressivament els criteris de concessió. Bandera Blava pretén així desenvolupar, definir i estimular un tipus de qualitat global sostenible, els atributs principals de la qual siguen, més enllà de l'eficàcia o de la competitivitat: la legalitat, l'accessibilitat, la sostenibilitat global, la salubritat, la participació informada, l'equitat progressiva i la cooperació en xarxes.

El Jurat Internacional Bandera Blava 2013 ha atorgat a Espanya 648 Banderes Blaves, 551 de platges i 97 de ports esportius, mantenint un any més el seu lideratge internacional. Alacant és la província espanyola amb més banderes blaves en 2013, en haver obtingut un total de 70, repartides entre les seues platges (58) i els seus ports (12).

Santa Pola enguany ha renovat els seus 4 Banderes Blaves en Llevant (que inclou Cales Santiago Bernabeu), Varadero, Cales de l'Est i Tamarit, així com el CIMAR i el Club Nàutic Santa Pola.

Segons la regidora de Platges, Loreto Serrano, “aquests guardons suposen un gran reconeixement a la labor realitzada per la Regidoria de Platges, a través de l'Agència de Desenvolupament Local i, per tots els seus membres de l'Òrgan Gestor de Platges, que realitzen un ardu esforç durant tot l'any per a mantenir l'alt nivell de qualitat del nostre litoral”.

L'edil ha volgut ressenyar que “només Gran Platja i Platja Lisa no obtenen la Bandera Blava per la presència de les edificacions de primera línia que contravenien la Llei de Costas, encara que esperem que amb la nova modificació d'aquesta Llei el puguen aconseguir l'any pròxim, ja que el nivell de qualitat i serveis que tenen és exactament igual al de la resta de les platges urbanes de Santa Pola”.

És destacable que els criteris per a l'obtenció de les Banderes Blaves són la qualitat de les aigües de bany (a Santa Pola la qualificació és de “excel·lent” durant tot l'any), la informació i educació ambiental, l'accessibilitat, la gestió ambiental i la seguretat, els serveis i les instal·lacions disponibles.

Des de 2012 el Centre de Recerca Marina de Santa Pola (CIMAR) forma part dels centres guardonats amb la distinció Bandera Blava, la qual cosa reforça de forma molt positiva juntament amb les platges i el Club Nàutic de Santa Pola, la imatge turística i de qualitat del nostre municipi.

bandera azul

ADL Santa Pola
C/Astilleros, 4. 03130
Santa Pola (Alacant)
Tlf: 96 541 71 36
Fax: 96 669 60 39

Seguix-nos també en

Facebook ico Twitter ico Youtube ico Flickr ico Rss ico

Scroll to top