Serveis

Europa UE

Placiutat agenda2030

Acces Novetat

Proveïdors

L'Ajuntament de Santa Pola, a través de l'Agència de Desenrotllament Local, celebra junt amb FEVECTA el seminari "Emprender en grup: L'empresa d'Economia Social i la Cooperativa de Treball Asociado", dirigits a desocupats de la localitat.

El seminari és gratuït per a desocupats, amb places limitades i se celebrarà el dijous, 27 de febrer de 2014. Per a les inscripcions s'ha d'anar a l'Agència de Desenrotllament Local, Servici Santa Pola Emprén de la C/ Drassanes, 4, telèfon 965417136.

L'objectiu d'este seminari serà aprofundir en els coneixements fonamentals de les cooperatives de treball associat, facilitant a l'alumnat les ferramentes necessàries que li permeten conéixer els aspectes bàsics de funcionament del model d'empresa cooperativa, estudiant i analitzant per a això aspectes legals, economicofiscals i de recursos humans.

Les Cooperatives de Treball Associat, són una forma de diferent de fer empresa. Una cooperativa és una empresa constituïda per persones que s'associen lliurement per a la realització d'activitats empresarials. Una cooperativa de treball associat té com a objecte proporcionar als seus socis llocs de treball, per mitjà del seu esforç personal i directe, a través de l'organització comuna de la producció de béns o servicis per a tercers.

Des del Servici Santa Pola Emprén, s'assessora per a la creació d'empreses, la Tècnic Plans Córcoles ens informa que "el passat any va augmentar considerablement el nombre de desocupats emprenedors que buscaven assessorament per a crear una cooperativa com a fórmula d'autoocupació, ja que el crear una empresa davall esta modalitat implica, entre altres coses, incorporar-se a una empresa que es gestiona democràticament, avantatges fiscals, possibilitat de capitalitzar el 100% de la prestació per desocupació en un sol pagament, elecció del Règim de la Seguretat Social, accedir a ajudes per a empreses d'economia social".

Segons ens indica el Regidor Delegat de l'ADL, D. Jorge Perelló: "Como ve sent habitual en estos últims anys des del Servici Santa Pola Emprén de l'ADL de Santa Pola es col·labora amb la Federació Valenciana de Cooperatives de Treball Associat FEVECTA, amb la qual es pretén fomentar la motivació emprenedora davall la fórmula cooperativa, atés que la creació d'una cooperativa pot ser la via per a la incorporació dels jóvens al món laboral, una alternativa per a persones que han perdut el seu treball pel tancament d'una empresa, així com potenciar i estimular a la creació d'empreses d'economia social en la localidad."

ADL Santa Pola
C/Astilleros, 4. 03130
Santa Pola (Alacant)
Tlf: 96 541 71 36
Fax: 96 669 60 39

Seguix-nos també en

Facebook ico Twitter ico Youtube ico Flickr ico Rss ico

Scroll to top